• Gegevens woning

  • Contactgegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk bedrijven zoals

Boom energieadvies
E-label Nederland

Hoe werkt het?

1. Vul uw gegevens in

Dit kost 2 minuten.

2. Ontvang meerdere offertes

Altijd binnen 1 uur.

3. Kies de juiste aanbieder

En bespaar tot 40%.

Referenties

Waarom energielabel-vergelijken.nl?

In héél Nederland

Voor elk type woning

Binnen 1 uur drie offertes in uw mail

Bespaar tot 40% op uw energielabel

Gratis 3 offertes aanvragen

Start nu!

Energielabel aanvragen

Vanaf 1 januari 2020 moet ook voor particulieren het energielabel worden vastgesteld middels een keuring op locatie. Waar dat hiervoor nog kon middels een online aanvraag kon is dit nu niet langer meer mogelijk. Dit door de NTA 8800 die eerder begin 2020 van kracht is geworden.

Uw energielabel moet worden opgesteld door een gecertificeerd bedrijf. Deze moet voldoen aan de NTA 8800 certificering om energie labels te mogen registreren in het systeem van de overheid. Een erkend deskundige met de juiste diploma’s doet de opname van uw woning. De gegevens worden vervolgens gebruikt om het energielabel uit te rekenen. Deze loopt van A t/m G. Daarbij is A voor energiezuinige woningen, G voor niet zuinige. Factoren als glas, isolatie, ketel, bouwjaar, zonnepanelen beïnvloeden de hoogte van het energielabel.

Om de aanvraag van een energielabel voor uw woning zo voordelig mogelijk te maken kunt u bij ons diverse aanbieders vergelijken. Dit doet u door een gratis offerte aanvraag te doen op onze website. Erkend deskundigen bij u uit de buurt zullen u vervolgens geheel vrijblijvend een offerte opsturen. Wilt u gebruik maken van een van deze offertes dan neemt u direct contact op met de betreffende deskundige.

U krijgt nooit reclame van ons of bij ons aangesloten aanbieders. Uw e-mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor het ontvangen van de offertes.

Aanvragen in 5 stappen

Hoe gaat het aanvragen van een energielabel, hieronder de uitleg in stappen:

Stap 1: U doet een aanvraag bij ons op de website. Simpel door de gegevens van uw woning in te vullen. Ook hebben we uw e-mail adres nodig voor het versturen van de offertes.

Stap 2: U ontvangt gemiddeld 3 offertes van verschillende aanbieders. Altijd binnen 1 uur per e-mail.

Stap 3: U vergelijkt de offertes, op prijs, locatie of andere factoren. U neemt direct contact op met de betreffende aanbieder.

Stap 4: In overleg met de gekozen aanbieder maakt u een afspraak voor de opname van uw woning. Deze opname duurt gemiddeld tussen 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van uw woning. Bij de opname worden gevels, ramen en deuren ingemeten. Ook wordt gekeken naar isolatie, type glas, ketel en andere factoren die het energielabel beïnvloeden.

Stap 5: U ontvangt het energielabel, deze is dan ook geregistreerd bij RVO. U bent nu helemaal klaar voor de verkoop of verhuur van uw woning.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen heeft u voldaan aan alle regels betreffende het energielabel. Uw energielabel is nu terug te vinden in de landelijke database van de RVO. Dit is ep-online.nl. Hier vult u uw postcode + huisnummer in, dan ziet u het geregistreerde energielabel en bijbehorende codes verschijnen.

Wat is er gebeurt met uw voorlopige energielabel

U heeft ooit vanuit de overheid een voorlopig energielabel gekregen. Deze was eenvoudig online tot een definitief energielabel te maken. Maar met het nieuwe systeem, waarbij een erkend deskundige bij u langs moet komen, is het voorlopige energielabel komen te vervallen. U kunt hier niets meer mee. U moet dus altijd een keuring/opname laten doen van uw woning.

Wanneer is het energielabel nodig

Wanneer moet u precies een energielabel aanvragen? Dat is in het geval van verkoop of verhuur van uw woning. Als huidige eigenaar bent u daarvoor verantwoordelijk. Het energielabel moet op moment van overdracht geregistreerd zijn. Is dit niet het geval, dan riskeert u een boete.

© Copyright 2021 Energielabel-vergelijken