• Gegevens woning

 • Contactgegevens

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk bedrijven zoals

Boom energieadvies
E-label Nederland

Hoe werkt het?

1. Vul uw gegevens in

Dit kost 2 minuten.

2. Ontvang meerdere offertes

Altijd binnen 1 uur.

3. Kies de juiste aanbieder

En bespaar tot 40%.

Referenties

Waarom energielabel-vergelijken.nl?

In héél Nederland

Voor elk type woning

Binnen 1 uur drie offertes in uw mail

Bespaar tot 40% op uw energielabel

Gratis 3 offertes aanvragen

Start nu!

Uw huis verkopen of verhuren? Dan heeft u een energielabel nodig. Dit kan niet langer meer online, u moet hiervoor een erkend deskundige inschakelen. Deze zal middels een opname het energielabel van uw woning vaststellen.

Het energielabel is nodig bij verkoop en verhuur van uw woning

Hoe kunnen wij u daarbij helpen:

 • U vraagt bij ons gratis 3 offertes aan van erkend deskundigen. Welke dit zijn is afhankelijk van de locatie van uw woning.
 • U ontvangt vrijblijvend de offertes, deze worden door de aanbieders zelf naar het door u opgegeven e-mail adres gestuurd. U ontvangt nooit reclame!
 • U neemt zelf direct contact op met de deskundige waaraan u de opdracht gunt.
 • Door te vergelijken bespaart u!

Hoe werkt het energielabel voor woningen:

Inmiddels is het niet meer mogelijk online uw energielabel te registreren. Dit is veranderd sinds de NTA 8800 in januari 2021 is ingevoerd. Maar hoe werkt het dan wel? Hieronder het aanvragen van een energielabel in simpele stappen. Doorloop deze stappen en u voldoet helemaal aan de regels.

 • Zoek de juiste energieadviseur: deze moet energielabels kunnen registreren in het systeem van de RVO. Hiervoor moet de adviseur voldoen aan de NTA 8800 certificering.
 • De gekozen energieadviseur doet een inspectie van uw woning:Het energielabel kan alleen vast worden gesteld met een inspectie van uw woning. Dus de adviseur is verplicht langs te komen.
 • U ontvangt het energielabel met registratiecode:Na inspectie wordt het energielabel voor u berekend en geregistreerd. U heeft nu aan alle regels voldaan, uw energielabel staat in het systeem van de overheid.

Het energielabel voor woningen en banken

Steeds meer banken stellen eisen aan de hoogte van uw energielabel. Voor nieuwbouw woningen is dit geen probleem. Woningen mogen namelijk niet meer worden gebouwd wanneer ze niet aan minimaal energielabel A voldoen. Maar heeft u een oudere woning dan scheelt het wanneer al aan energiebesparende maatregelen is voldaan. Dit maakt de hypotheekrente lager en banken zijn bereid een hogere hypotheek te verstrekken.

Gaat u een woning verkopen dan kan een gunstig energielabel voor een hogere waarde zorgen. Koopt u een woning, dan is het soms handig om te onderzoeken wat het huidige energielabel is en hoe u deze kunt verbeteren. Verbeterkosten worden vaak meegefinancierd in de hypotheek. Op ep-online.nl kunt u zien of er al een energielabel geregistreerd is.

Energielabel bij verkoop woning

Uw woning verkopen? Zorg dan vooraf voor een energielabel. Waarom? Dat leest u hieronder:

 • Kopers weten vooraf waar ze aan toe zijn: het energielabel wordt steeds belangrijker. Waar het hiervoor vooral een formaliteit was worden inmiddels steeds meer eisen aan het energielabel gesteld. Kopers weten dan meteen of ze nog moeten gaan “verduurzamen” en of ze in aanmerking komen voor rentekorting voor duurzame woningen bij de bank.
 • Hoger in Funda:hoe meer informatie aanwezig is bij aanmelden van uw woning op Funda, hoe hoger u komt in Funda. Zorg daarom voor zoveel mogelijk informatie, een energielabel is hiervan ook onderdeel.

Uw woning verhuren? Ook dan is een energielabel belangrijk.

 • Puntentelling:een gunstig energielabel levert extra punten op, dus meer huur en grotere kans om uw woning in de vrije sector te mogen verhuren. Het loont dus om wat aan duurzaamheid te doen als u toch aan het verbouwen bent.
 • Voorkomt boetes:bij verhuur moet een energielabel aanwezig zijn. Dit is een wettelijke verplichting. Heeft u dit niet dan riskeert u een boete.
 • Financiering van de woning:de bank geeft u een rentekorting wanneer uw woning een goed energielabel heeft. Verduurzamen kan dus ook gewoon geld opleveren. Vraag uw bank eens hoe dit in uw situatie is.

© Copyright 2021 Energielabel-vergelijken