Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo makkelijk vraag je jouw energielabel aan

In 5 simpele stappen heb je jouw energielabel aangevraagd.

Start met vergelijken

Vul je gegevens in

Stap 1

Vul je gegevens in

Binnen 1 minuut, zo weten we precies hoe groot je woning of bedrijfspand is. Op basis hiervan kunnen wij de juiste selectie aan energieadviseurs maken 

Vergelijk alle adviseurs

Stap 2

Vergelijk adviseurs

Je krijgt een overzicht van alle adviseurs die je kunnen helpen met jouw specifieke aanvraag. Deze kan je gemakkelijk vergelijken op prijs en levertijd. 

Maak de aanvraag compleet

Stap 3

Maak de aanvraag compleet

Heb je een adviseur gevonden? Vul dan de laatste gegevens in zodat de adviseur contact met je kan opnemen. 

Relax! De adviseur maakt een afspraak

Stap 4

Relax! De adviseur maakt een afspraak

Je hoeft niets meer te doen! De door jou geselecteerde energieadviseur neemt contact met je op om een afspraak in te plannen. 

Ontvang jouw 
energielabel per e-mail

Stap 5

Ontvang jouw energielabel per e-mail

Na de opname ontvang je het geregistreerde energielabel. Deze ontvang je altijd direct van je energieadviseur. Ook de factuur komt rechtstreeks van de adviseur. 

Zo werkt het energielabel

Voor woningen en bedrijfspanden is het bij verkoop en verhuur verplicht om een energielabel aan te vragen. Het energielabel geeft met de letters A+++ t/m G de energiezuinigheid aan. 

Om het energielabel te registreren is altijd een opname van een erkend energieadviseur nodig, dit geldt voor zowel woningen als bedrijfspanden. De adviseur berekend na een bezoek op locatie het energielabel, deze wordt geregistreerd in de landelijke database van de RVO. Na registratie ontvang je het energielabel inclusief registratienummer van de adviseur. Hiermee heb je aan alle verplichtingen voor het energielabel voldaan. 

Start hier je aanvraag